Widziałam fotkę Twoich nowych nabytków - czyżby Francuzi wydawali Bakumana?
Ja chcę tę mangę po polsku!!!
Francuzi.. mają.. wszystko Bakumana widziałem 1 i 2 tom, w sierpniu ma być 3(1 i 2 wydali razem). Mają większość mang SJ chyba. Jak tam zawitam jeszcze raz po mojego DN to zrobie fotki, bo mangi tam mają sporo+wszelkie figurki, a na stronie internetowej widziałem, że sprzedają mieczyk Ichigo, Sasuke i kilka innych.
No właśnie jeszcze chyba nie można - rozglądałam się jakiś czas temu za wersją angielską i nic... dopiero ostatnio zauważyłam jakieś preordery na Bakumana po angielsku, a chętnie zaczęłabym kolekcjonować i czytać go w wersji tomikowej... Zazdroszczę Francuzom bycia "na czasie" a że francuskiego nie znam, będę musiała jeszcze trochę poczekać...
To zdjęcie skleiłem z paru zdjęć zrobionych komórką, dlatego tak wygląda (jak coś to nie ja na tym zdjeciu )
Widać jak bardzo mają rozwinięty rynek. Nawet w innym pomniejszym sklepie typu spożywczak-gazety znalazłem cały regał.
Btw oni mają 6 wydań Dragon Balla w tym dwa kolorowe.
Nie powiem robi wrażenie choć też wcześniej byłam w Francji więc wiem jak u nich rynek mangowy wygląda nic tylko pozazdrościć
I nie tylko mangowy... wydaję mi się że boom na mangę jest swoistą pochodną silnego tam rynku ogólno-komiksowego (tak to nazwijmy). Swoją drogą, chciałabym mieć tak szeroki wybór mang wydanych w ojczystym języku jak oni, no i marzy mi się aby półki w księgarniach i Empikach były tak "bogate" jak na zdjęciu Dehill'a...
Łoooo i to są zdjęcia ze zwykłego Carrefoura? To ciekawe jak to wygląda w jakiejś księgarni czy czymś co się specjalizuje w sprzedaży mang.
_________________ W świecie ninja ci, którzy nie przestrzegają zasad to śmiecie. Ale ci, którzy nie dbają o swoich przyjaciół, są gorsi od śmieci. - Hatake Kakashi
Zdjęcia ze strony sklepu, w którym byłem, a i tak nie pokazują całego. We Francji jest kilka wydawnictw wydających mangę i nie mają jakichś takich specjalizacji typu tylko shojo, tylko seinen czy tylko najpopularniejsze mangi jak u nas w Polsce. Jest konkurencja, jest sporo tytułów
@Dembol
Pytanie tylko kiedy i czy w ogóle Polska im dorówna
Ostatnio zmieniony przez nortonec Sob Lip 31, 2010 7:53 pm, w całości zmieniany 1 raz
Mam nadzieje, że wiecie, ze właśnie rozmawiacie o jednym z trzech największych rynków komiksowych na świecie (obok Japonii i USA). Rozmiar księgarni i rozpowszechnienie komiksu nie powinno dziwić.
_________________ W świecie ninja ci, którzy nie przestrzegają zasad to śmiecie. Ale ci, którzy nie dbają o swoich przyjaciół, są gorsi od śmieci. - Hatake Kakashi
Moja skromna kolekcja
Manga
-Naruto 1-45
-Death Note 1-12
-Tokyo mew mew 1-7
-Chobits 1-3
-Ouran High School 1-4
-Dragon Ball 1
Anime
-Hellsing 1-13 Odc
-Ghost in the Shell 1 sezon
-Ghost in the Shell 2 sezon
zdjecie kiedy indziej wstawie
Między innymi Matras. :3
Co do kolekcji. Pytanie kieruję do posiadaczy DN: How to read 13. Czy mógłby ktoś zrobić kilka fotografii treści mangi? Chciałabym zobaczyć, co się w tym tomiku znajduje, ponieważ mam zamiar ją sprowadzić. Byłabym naprawdę wdzięczna.
Moja kolekcja powiększyła się o kilka tomików:
Fullmetal Alchemist 16, 17, 20
Death Note 1, 2, 3
Doujinshi Death Note "Light x L" oraz "Nearly"
_________________ Prawdopodobieństwo, że L jest Kirą wynosi 0%.
Pytanie kieruję do posiadaczy DN: How to read 13. Czy mógłby ktoś zrobić kilka fotografii treści mangi? Chciałabym zobaczyć, co się w tym tomiku znajduje, ponieważ mam zamiar ją sprowadzić. Byłabym naprawdę wdzięczna.
ależ proszę, przed chwilą zrobione na twoje życzenie
ten tydzień przyniósł duże zmiany
natomiast kolejny przyniesie jeszcze większe wtedy zrobię fotkę jak już wszystko elegancko na półce usiądzie, bo tą fotę zrobiłem podczas indexowania zbiorów, więc mało reprezentatywnie to wygląda
Dzisiaj odkurzyłem swojego GitSa i zainteresował mnie pewien fakt. Wydawało mi się że cały nakład I wydania był numerowany tymczasem mój egzemplarz (wydanie I grudzień 2002) nie posiada żadnego numeru. Więc jak to jest z tym numerowaniem?
_________________ "Ponoć taki drobiazg jak trzepot skrzydeł motyla może spowodować tajfun na całej półkuli" - Teoria chaosu