Posiadam kolekcję LEGENDY RPG, w skład której wchodzi PLANESCAPE TORMENT, niestety mam pewien kłopot. Gdzie znajdę folder z zapisanymi stanami gier? W katalogu głównym, ku memu wielkiemu zdziwieniu, go nie ma. Gdzie może być? Gram na Viście.
Nie przypominam sobie żebym miał kłopot ze znalezieniem tego katalogu choć w sumie posiadam Tormenta z eXtra Klasyki no i używam XP'la, nie Visty więc może u mnie to jest (czy raczej było bo ostatni raz grałem chyba ze 2 lata temu jak nie dłużej). Może zajrzyj do moich dokumentów i tam poszukaj katalogu? Obecnie sporo gier tam właśnie składuje sejwy.
Dzięki za szybką odpowiedz.
Nigdzie tego nie ma. Przeszukiwałem praktycznie wszystkie miejsca i nie mam kompletnie pomysłu, gdzie to się mogło zapisać. Dziwne. Boję się, że w razie kłopotów z kompem szlak trafi mi stan gry, czego bym nie chciał...
_________________ Most men think they just dropped out of their mothers' womb like some glorified jellyfish.
But champions know they came from their fathers' balls.
Eryku, zrobiłem to wszystko i na tym polega kłopot. Gdybym nie sprawdził tradycyjnie tego zagadnienia, nie zawracałbym nikomu głowy tworząc temat na forum.
Gra powinna mieć w katalogu głównym folder SAVE, ale go tam nie ma. Przeszukiwałem wszystkie możliwe lokacje i niestety nigdzie tego nie ma. Liczę, że ktoś ma grę z tej samej składanki i Vistę, dzięki czemu będzie w stanie odpowiedzieć mi pomóc.
Note: For Vista and Windows 7 users: It is recommended that you should NOT install the game to your C:\Program Files\ directory. That directory is a special directory and is locked by Windows to make it impossible for other files to alter what is installed there (for security reasons), which means it will potentially cause you a few problems later when you try to save games or install mods. To make life easier on yourself, just install the game to a different directory (eg. C:\Games\) or a different drive (eg. D:\).
Przeinstaluj grę gdzieś indziej. Google mówi, że każda wersja P:T ma savy w głównym folderze. Także jeszcze raz, przeinstaluj giere.