Strona Główna

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PLANESCAPE TORMENT
Autor Wiadomość
Rounin 

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 6:25 pm   PLANESCAPE TORMENT

Posiadam kolekcję LEGENDY RPG, w skład której wchodzi PLANESCAPE TORMENT, niestety mam pewien kłopot. Gdzie znajdę folder z zapisanymi stanami gier? W katalogu głównym, ku memu wielkiemu zdziwieniu, go nie ma. Gdzie może być? Gram na Viście.

Z góry dziękuję za pomoc.

HunteR 
Stary Zrzęda

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 7:04 pm   

Nie przypominam sobie żebym miał kłopot ze znalezieniem tego katalogu choć w sumie posiadam Tormenta z eXtra Klasyki no i używam XP'la, nie Visty więc może u mnie to jest (czy raczej było bo ostatni raz grałem chyba ze 2 lata temu jak nie dłużej). Może zajrzyj do moich dokumentów i tam poszukaj katalogu? Obecnie sporo gier tam właśnie składuje sejwy.

Rounin 

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 11:06 pm   

Dzięki za szybką odpowiedz.
Nigdzie tego nie ma. Przeszukiwałem praktycznie wszystkie miejsca i nie mam kompletnie pomysłu, gdzie to się mogło zapisać. Dziwne. Boję się, że w razie kłopotów z kompem szlak trafi mi stan gry, czego bym nie chciał...

kleinTOD 

Wysłany: Pon Lip 12, 2010 11:27 pm   

C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data

W WindowsXP niektóre gry tam zostawiają swoje rupiecie. Nie wiem czy Vista posiada odpowiednik tego folderu.

Rounin 

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 2:30 am   

Nigdzie czegoś takiego nie widzę.

Shig 

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 10:36 am   

To może C:\Program Files\Black Isle\Torment\save :roll:

Rounin 

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 12:05 pm   

Shig, ale jesteś szczwany lis. Szkoda, że to najoczywistrze miejsce nie istnieje. Inne gry z tej kolekcji mają takie katalogi, a PLANESCAPE nie. :P

Eric Cartman 

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 1:34 pm   

a zrobiłes jakis save?
daa

niech ktos Ci napisze jak wygląda format zapisu saveów z gry, zapisz sobie stan, wejdz w szukaj, wpisz co trzeba, segreguj wg daty modyfikacji, tadam.

Rounin 

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 2:05 pm   

Eryku, zrobiłem to wszystko i na tym polega kłopot. Gdybym nie sprawdził tradycyjnie tego zagadnienia, nie zawracałbym nikomu głowy tworząc temat na forum.
Gra powinna mieć w katalogu głównym folder SAVE, ale go tam nie ma. Przeszukiwałem wszystkie możliwe lokacje i niestety nigdzie tego nie ma. Liczę, że ktoś ma grę z tej samej składanki i Vistę, dzięki czemu będzie w stanie odpowiedzieć mi pomóc.

Evil_Maniak 
English teacher

Ostrzeżeń:
 1/2/3
Wysłany: Wto Lip 13, 2010 3:16 pm   

Cytat:
Note: For Vista and Windows 7 users: It is recommended that you should NOT install the game to your C:\Program Files\ directory. That directory is a special directory and is locked by Windows to make it impossible for other files to alter what is installed there (for security reasons), which means it will potentially cause you a few problems later when you try to save games or install mods. To make life easier on yourself, just install the game to a different directory (eg. C:\Games\) or a different drive (eg. D:\).

Przeinstaluj grę gdzieś indziej. Google mówi, że każda wersja P:T ma savy w głównym folderze. Także jeszcze raz, przeinstaluj giere.

A potem odinstaluj Viste i zainstaluj 7.

Rounin 

Wysłany: Wto Lip 13, 2010 7:40 pm   

Takie zabiegi zawalą mi stan gry, więc sobie dam spokój. Dziwne, ze "względy bezpieczeństwa" dotyczą tylko tej gry... Nic to, dzięki za pomoc.

Odpowiedz do tematu